Megfogná a középmezőny derékhadát a Szombathelyi Haladás egyesülete, minekután a teljes keret alapos vérátömlesztésen esett át a nyár folyamán. Az érkezők sorát tehetséges, a szárnyaikat bontogató fiatalok hosszú sora jellemzi. A rutin meg a tapasztalat hiányozhat, ám lendületben és elszántságban egészen biztosan nem lesz hiány. Az együttes a mezőnyben egyelőre sötét lónak számít, ám ebben a tizenkét csapatos kiírásban senki sem mehet biztosra. Pap Mercédesz a nyár elején helyezte át székhelyét Szombathelyre, a Győri Audi ETO korosztályos csapataiban pallérozódó átlövő pedig már otthon is érzi magát városunkban. A védekezésben és támadásban is hasznos sportoló eddigi itt tartózkodásáról osztotta meg véleményét.

Mercédesz 1999 augusztusában látta meg a napvilágot, egészen fiatalon az ország egyik legjobb nevelőegyesülete,  a Győri Audi ETO égisze alá került. Több esztendőn keresztül a Rába-parti egyesületnél pallérozódott, mígnem Róth Kálmán kezei közé került, ahol a Győr második számú csapatnál az NB 1/B-ben is bemutatkozott. Mercédesz átlövőként leginkább a külső zónából veszélyes, kemény védekezése azonban igazán komplex játékossá teszi. Pályafutása során 224 mérkőzésen 689 gólt jegyzett. A legutóbbi idényben az ifjúsági első osztályban és az NB 1/B-s felnőtt csapatban is egyaránt esélyt kapott. Szerződtetésének oka, hogy a fiatal, korosztályához mérten remek fizikai adottságokkal bíró sportoló állandó játéklehetőséghez jusson a fejlődése érdekében. A Haladás VSE csapata hosszútávon gondolkodik  a „Mercihez” hasonló tehetségekben, hiszen ebben az osztályban komoly nyomás alatt bizonyíthatnak a legnagyobb kluboknál légiós dömping miatt kimaradó fiatal kézilabdázók. 

Pap M.: „A meglepetés lehet az igazi fegyverünk, hiszen egy fiatal együttessel kevesen számolnak. Kiváló közösségbe sikerült belecsöppennem, támogatjuk és segítjük egymást a pályán kívül is. Nagyon jól értem magam itt és úgy is gondolom, hogy a fejlődésem érdekében a megfelelő helyre kerültem. A Haladásnál rendezett viszonyok uralkodnak, elég játékos-centrikus a szemlélet, ezért minden bizonnyal lesz majd előttem bőven lehetőség. Egyénileg az önbizalmamat szeretném egy kicsit feldoppingolni, azon leszek, hogy mind védekezésben, mind pedig támadásban a legnagyobb erőmmel vágjak neki a mérkőzéseknek. Küzdeni és hajtani fogok, ezt megígérhetem. A legfontosabb dolog, hogy a csapattal stabilan helytálljunk, de minél előbb végzünk a tabellán, annál inkább elégedettek lehetünk az idénnyel. A szurkolók és a támogatók részéről is türelemre lesz szükség, mert az újonnan összekovácsolódó csapatok a tavasszal igazán eredményesek. Messzemenő következtetéseket csak a bajnokság első öt-hat fordulója után lehet majd levonni, de mivel keményen végigdolgoztuk az augusztust, ezért bizakodóak vagyunk. A játékfelfogásom nagyon egyszerű: nincs elveszett labda, mindig kiadom, ami aktuálisan bennem van.”

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Rapid interjúnk során Gál Sándor kézilabda szakosztályvezetőt kérdeztük a nyári tervekről és a következő szezonról. Kíváncsiak voltunk, hogyan készül a Haladás kézi csapata az év legforróbb évszakjára.  

Pár szót említsünk az idei évről? Hogyan értékeled ezt a szezont?

Ha a felnőtt csapatot nézzük, sajnos nem tudtuk elérni a kitűzött célt. Szerettünk volna legalább a 8. helyen végezni a bajnokságban. Nagyon nehéz és kemény év áll mögöttünk. Komplex faladat volt hirtelen és gyorsan indítani NB1/B-s csapatot, főleg akik még nem játszottak együtt, és szinte az egész stáb új a kézilabdában. Visszagondolva sok hibát vétettünk és jó pár dolgot másképp csinálhattunk volna, de mint tudjuk, utólag okos az ember. Ennek ellenére pozitívnak ítélem meg ezt az évet. Nem voltak nagy elvárásaink, mert hosszú távon szeretnénk felépíteni egy jól működő rendszert, és ez magában hordozza a hibázások lehetőségét is.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top