Szerda délre már minden lelkes kézilabda palánta megfáradt, ugyanis a szivacskézilabda összecsapások közepette is a legtöbben a felragasztott pályákon kívül labdákkal játszadoztak. A nézőtéren a szárnyaikat bontogató kisiskolásoknak szüleik tapsoltak büszkén. Nagy volumenű családi esemény lett a város első általános iskolás kézilabda bajnoksága.  A rendezvény célja amúgy is az, hogy megszerettessük a kézilabda szépségeit a fiatalabb korosztályokkal, és valamennyi általános iskolai intézmény lehetőséget kapjon a gyermekek nívós körülmények közötti versenyeztetésére. A Haladás Sportkomplexum ugyanis nem pusztán csak az élsport kiszolgálója, az utánpótlásnak, illetve a gyerekeknek is biztosítja a legmodernebb feltételeket.  Mindezzel a résztvevők is megismerkedhettek, akiket lelkes testnevelőtanárok készítettek fel a megmérettetésre. A gyermekek és a kísérők számára is számos meglepetéssel szolgáltunk, VIP büfé szolgálta ki a pedagógusok igényeit, valamennyi fiatal résztvevő a versenyzési lehetőség mellett ajándékpólót kapott.  Igény szerint busz szállította vissza a mérkőzésekben megfáradt kis titánokat.

 

A bemutatkozó eseményre még a Mikulás is ellátogatott, szaloncukrot, apró ajándékot osztva a kis tappancsoknak. Nagyon sok olyan gyerkőc volt, aki még csak kezdő, jobbára most ismerkedett a sportág alapjaival. Ez különösen örömteli, hiszen a város hagyományos sportegyesületének törekednie kell arra, hogy a környékbelieknek lehetőséget biztosítson a mozgás örömének megszerettetéséhez, elkezdéséhez. A Haladás nem csupán csak egy versenyistálló, hanem a helyi fiataloknak közösséggel szolgáló egyesület is.  A számottevően nagy érdeklődésre szert tevő megmozdulást szeretné az egyesület hagyományteremtő jelleggel megőrizni, és a következő esztendőkben további lehetőséggel bővíteni a palettát. 

A Galéria itt elérhető!

1.-2. évfolyam eredmények:

Zrínyi- Gothard (lány) 10:6
Neumann I. – Neumann II. (fiú) 6:2
Gothard- Brenner II. (lány)  8:1
Neumann I.- Gothard (fiú) 1:9
Reményik- Brenner I. (lány) 2:4
Gothard -Neumann II.  (fiú) 5:0
Zrínyi -Brenner II. (lány) 12:2
Reményik – Brenner I. (lány) 7:3

3. hely:
Gothard-Brenner I. 11:0

Döntő:
Zrínyi- Reményik  14:0

Helyezések:
1-2. évfolyam lány
1. Zrínyi
2. Reményik
3. Gothard
4. Brenner I.
5. Brenner II.

1-2. évfolyam fiú
1. Gothard
2. Neumann I.
3. Neumann II.

3.-4. évfolyam eredmények:

Zrínyi I. – Olad (lány)  14:3
Gothard I. -Brenner (fiú) 8:1
Brenner I. -Zrínyi II. (lány) 5:8
Brenner II. -Olad (lány)   1:12
Gothard I. -Gothard II. (fiú) 7:19
Reményik -Zrínyi II. (lány) 1:15
Gothard II. -Brenner (fiú)  11:5
Zrínyi I. – Brenner II. (lány)  28:0
Brenner I. -Reményik (lány) 15:4

3. helyért:
Brenner- Olad   10:13

Döntő:
Zrínyi I.- Zrínyi II. 14:3

Helyezések:
3-4. évfolyam lány
1. Zrínyi I.
2. Zrínyi II.
3. Olad
4. Brenner I.
5. Reménik
6. Brenner II.

3-4. évfolyam fiú
1. Gothard I.
2. Gothard II.
3. Brenner

 

 

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Megfogná a középmezőny derékhadát a Szombathelyi Haladás egyesülete, minekután a teljes keret alapos vérátömlesztésen esett át a nyár folyamán. Az érkezők sorát tehetséges, a szárnyaikat bontogató fiatalok hosszú sora jellemzi. A rutin meg a tapasztalat hiányozhat, ám lendületben és elszántságban egészen biztosan nem lesz hiány. Az együttes a mezőnyben egyelőre sötét lónak számít, ám ebben a tizenkét csapatos kiírásban senki sem mehet biztosra. Pap Mercédesz a nyár elején helyezte át székhelyét Szombathelyre, a Győri Audi ETO korosztályos csapataiban pallérozódó átlövő pedig már otthon is érzi magát városunkban. A védekezésben és támadásban is hasznos sportoló eddigi itt tartózkodásáról osztotta meg véleményét.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top