Köszöntünk az újraalakult Haladás Kézilabda hivatalos weboldalán. Szakosztályunk az 1919 óta aktívan működő,  hamarosan száz éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Haladás kiemelt látványsportágaként tevékenykedik.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb gyermeklétszámával rendelkező sportklubjaként, a kézilabda területén is igyekszünk követni az évtizedek óta meglévő egyesületi hagyományokat és tradíciókat.  A vadonatúj komplexum megépülésével sportolóink kiváló körülmények , és a legmodernebb feltételek mellett versenyezhetnek.  Szakmai munkát végzünk a női és a fiú szakág utánpótlásában, valamennyi korosztály számára biztosítani tudjuk a feltételeket a szivacskézilabdától egészen a felnőtt együttesig.


A zöld-fehér színek egyet jelentenek a sport iránti alázattal, a mindennapos mozgással, a versenyzés valamennyi  fény és árnyék oldalával.  Rohanó világunkban klasszikus csapatsportként a kézilabda szerepe felértékelődik, így élen járunk az érték-, és közösségteremtésben.  Halisnak lenni egy életérzés, egy különleges feeling.   Hiszünk a kézilabda varázsában, a fair playben, és a tisztességes versenyszellemben! 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a kézilabdáért! 

 

 

Az első ilyen szombathelyi kezdeményezés városon belül, ahol az iskolák mérhetik össze kézilabda tudásukat. Értékes nyereményekkel gazdagodhat a bajnok csapat! Szent Márton  Városi Kézilabda Torna a HALADÁS rendezésében!

.

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél  előbb Vas Megye egyik legnagyobb klubbjában! 

A Haladás Kézilabda Szakosztályának szervezésében, ám független jelleggel, városi céllal megrendezése került történelme során először a Szent Mártonról elkeresztelt gyerektorna.  Általános iskolások részvételével két pályán a Haladás Komplexum adott otthon a grandiózus eseménynek. A fiatalokat megmozgató délelőttön köszöntőt mondott a torna fővédnöke, dr. Puskás Tivadar városunk polgármestere. A prominens vendég méltatta a gyermeksport szerepét, a Haladás Kézlabdánál zajló erőfeszítéseket, és a névadó történelmi szerepét, jelentőségét városunkra nézve. A kicsik is kaptak barátságos kérdéseket, majd pedig egyesületünk sportigazgatója, Bokor Zsolt adta át a jól megérdemelt érmeket, míg polgármester úr az első helyezett csapatoknak járó kupát. Az előzetesen várt létszámnál is többen, hat iskola 110 kisdiákja vett részt a mini diákolimpia küzdelmeiben.

Szerda délre már minden lelkes kézilabda palánta megfáradt, ugyanis a szivacskézilabda összecsapások közepette is a legtöbben a felragasztott pályákon kívül labdákkal játszadoztak. A nézőtéren a szárnyaikat bontogató kisiskolásoknak szüleik tapsoltak büszkén. Nagy volumenű családi esemény lett a város első általános iskolás kézilabda bajnoksága.  A rendezvény célja amúgy is az, hogy megszerettessük a kézilabda szépségeit a fiatalabb korosztályokkal, és valamennyi általános iskolai intézmény lehetőséget kapjon a gyermekek nívós körülmények közötti versenyeztetésére. A Haladás Sportkomplexum ugyanis nem pusztán csak az élsport kiszolgálója, az utánpótlásnak, illetve a gyerekeknek is biztosítja a legmodernebb feltételeket.  Mindezzel a résztvevők is megismerkedhettek, akiket lelkes testnevelőtanárok készítettek fel a megmérettetésre. A gyermekek és a kísérők számára is számos meglepetéssel szolgáltunk, VIP büfé szolgálta ki a pedagógusok igényeit, valamennyi fiatal résztvevő a versenyzési lehetőség mellett ajándékpólót kapott.  Igény szerint busz szállította vissza a mérkőzésekben megfáradt kis titánokat.

 

A bemutatkozó eseményre még a Mikulás is ellátogatott, szaloncukrot, apró ajándékot osztva a kis tappancsoknak. Nagyon sok olyan gyerkőc volt, aki még csak kezdő, jobbára most ismerkedett a sportág alapjaival. Ez különösen örömteli, hiszen a város hagyományos sportegyesületének törekednie kell arra, hogy a környékbelieknek lehetőséget biztosítson a mozgás örömének megszerettetéséhez, elkezdéséhez. A Haladás nem csupán csak egy versenyistálló, hanem a helyi fiataloknak közösséggel szolgáló egyesület is.  A számottevően nagy érdeklődésre szert tevő megmozdulást szeretné az egyesület hagyományteremtő jelleggel megőrizni, és a következő esztendőkben további lehetőséggel bővíteni a palettát. 

A Galéria itt elérhető!

1.-2. évfolyam eredmények:

Zrínyi- Gothard (lány) 10:6
Neumann I. – Neumann II. (fiú) 6:2
Gothard- Brenner II. (lány)  8:1
Neumann I.- Gothard (fiú) 1:9
Reményik- Brenner I. (lány) 2:4
Gothard -Neumann II.  (fiú) 5:0
Zrínyi -Brenner II. (lány) 12:2
Reményik – Brenner I. (lány) 7:3

3. hely:
Gothard-Brenner I. 11:0

Döntő:
Zrínyi- Reményik  14:0

Helyezések:
1-2. évfolyam lány
1. Zrínyi
2. Reményik
3. Gothard
4. Brenner I.
5. Brenner II.

1-2. évfolyam fiú
1. Gothard
2. Neumann I.
3. Neumann II.

3.-4. évfolyam eredmények:

Zrínyi I. – Olad (lány)  14:3
Gothard I. -Brenner (fiú) 8:1
Brenner I. -Zrínyi II. (lány) 5:8
Brenner II. -Olad (lány)   1:12
Gothard I. -Gothard II. (fiú) 7:19
Reményik -Zrínyi II. (lány) 1:15
Gothard II. -Brenner (fiú)  11:5
Zrínyi I. – Brenner II. (lány)  28:0
Brenner I. -Reményik (lány) 15:4

3. helyért:
Brenner- Olad   10:13

Döntő:
Zrínyi I.- Zrínyi II. 14:3

Helyezések:
3-4. évfolyam lány
1. Zrínyi I.
2. Zrínyi II.
3. Olad
4. Brenner I.
5. Reménik
6. Brenner II.

3-4. évfolyam fiú
1. Gothard I.
2. Gothard II.
3. Brenner

 

 

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Párban szép az élet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  A modern sportágban ugyan játékban már nem csak a páros, hármas kapcsolatoknak van nagy jelentősége, a teljes pályán lévő csapat-szervezettség mindent felülír.  A mohácsi együttes évek óta stabil tagja a mezőnynek, ám nem elsősorban erről, sokkal inkább kulturált, gólerős játékáról híres.  A lendületes támadásokban főszereplő Tóh-Grünfelder Alexandra és Kaló Zsófia.  A két kiváló sportoló belső posztokon mozogva fazont,  dinamikát ad együttesének, mely döntően meghatározza a dél-magyarországi gárda játékát.  Az irányításban és átlövésben is remeklő sportolók honlapunknak nyilatkoztak csapatunkról, a mérkőzésről és jövőbeli terveikről.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top