Köszöntünk az újraalakult Haladás Kézilabda hivatalos weboldalán. Szakosztályunk az 1919 óta aktívan működő,  hamarosan száz éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Haladás kiemelt látványsportágaként tevékenykedik.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb gyermeklétszámával rendelkező sportklubjaként, a kézilabda területén is igyekszünk követni az évtizedek óta meglévő egyesületi hagyományokat és tradíciókat.  A vadonatúj komplexum megépülésével sportolóink kiváló körülmények , és a legmodernebb feltételek mellett versenyezhetnek.  Szakmai munkát végzünk a női és a fiú szakág utánpótlásában, valamennyi korosztály számára biztosítani tudjuk a feltételeket a szivacskézilabdától egészen a felnőtt együttesig.


A zöld-fehér színek egyet jelentenek a sport iránti alázattal, a mindennapos mozgással, a versenyzés valamennyi  fény és árnyék oldalával.  Rohanó világunkban klasszikus csapatsportként a kézilabda szerepe felértékelődik, így élen járunk az érték-, és közösségteremtésben.  Halisnak lenni egy életérzés, egy különleges feeling.   Hiszünk a kézilabda varázsában, a fair playben, és a tisztességes versenyszellemben! 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a kézilabdáért! 

 

 

Az első ilyen szombathelyi kezdeményezés városon belül, ahol az iskolák mérhetik össze kézilabda tudásukat. Értékes nyereményekkel gazdagodhat a bajnok csapat! Szent Márton  Városi Kézilabda Torna a HALADÁS rendezésében!

.

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél  előbb Vas Megye egyik legnagyobb klubbjában! 

Jóformán valamennyi egyesületi tag és sportoló összegyűlt a Haladás VSE hagyományos jelleggel megrendezett Karácsonyi, és egyben Évzáró Gáláján. Az idei esztendő záróakkordjaként számontartott banketten kiosztása kerültek a díjazások, elismerték a legjobban teljesítő versenysportolókat, valamint szakembereket. Köszöntő beszédet mondott Homlok Zsolt, az egyesület elnöke, valamint az idei év fontos változásait és eredményeit taglalta Bokor Zsolt sportigazgatónk is.  A kiválóan szervezett, kellemes hangulató összejövetelen kötetlen vacsora közben értékeltük közösen az egyesület fontos történéseit. Kézilabda Szakosztályunk is kapott elismerést, Tóth Vivien serdülő játékosunk kiváló munkáját díjjal értékelte a vezetőség. 

Teltház, és megközelítőleg száz egyesületi tag gyűlt össze a Haladás Sportkomplexum és Stadion VIP termében. A közelmúltban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által nívódíjban részesült létesítmény fogadóhelyisége rendkívül elegánsan, hangulatosan festett a bankettre kialakított díszítéssel. A spotolók többsége számára különleges eseményen lehetőség nyílt az év legfontosabb történéseinek átbeszélésére, a szakmai érvelésre, és természetesen a kötetlen ismerkedésre.

Teltház, és megközelítőleg száz egyesületi tag gyűlt össze a Haladás Sportkomplexum és Stadion VIP termében.  A közelmúltban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által nívódíjban részesült létesítmény fogadóhelyisége rendkívül elegánsan, hangulatosan festett a bankettre kialakított díszítéssel. A spotolók többsége számára különleges eseményen lehetőség nyílt az év legfontosabb történéseinek átbeszélésére, a szakmai érvelésre, és természetesen a kötetlen ismerkedésre. Karácsony alkalmából valamennyi jelenlévő tagsággal rendelkező szakember ajándékban részesült, és a jövőre jubileumát ünneplő egyesület vendége volt egy hamisítatlan ünnepi vacsorára. Nem pusztán csak a Haladásra, hanem Kézilabda Szakosztályunkra is örömteli, ám nagy terhek hárultak idén, hiszen a nálunk sportoló gyermekek száma egyre növekszik,  folyamatosan csatalkoznak fiatalok az utánpótlásbázsunkhoz.  

A pozitív töltetű hírek nagy felelősséggel, és főként komoly munkaszervezéssel is járnak, így az elmúlt esztendő alighanem legfontosabb feladata a versenyeztetés feltételeinek megteremtése és a közösségi programok megszervezése volt.  Egyéni és csapatszinten is akadtak kiváló teljesítmények, több utánpótlás edzőnk is remek teljesítményt nyújtott.  A játékosok közül a csapatszellem kihangsúlyozása mellett, egyéni elismerések is illetik azokat, akik a leginkább húzták az együttesek szekerét.  Tóth Vivien serdülő játékosunk remek teljesítménnyel vétette észre magát a őszi félszezonban,  többször fontos momentumokban is képes volt különbséget jelenteni.  A Haladás bankettjén szakosztályunkat érintő örömhír, hogy Vivien komoly vezetőségi díjban, elismerésben részesült, melyhez a szakmai stáb ezúton is gratulál neki.

Elismerésben részesültek:  
Kézilabda Tóth Vivien
Sportíjászat Tomsics Balázs
Futsal Dróth Zoltán
Súlyemelés Boros Viktória
Birkózás Ligeti Richárd
Ökölvívás Bojér Boglárka
Sakk Lakos Nikolett
Atlétika Fábián Zoltán
Tájfutás Alpár Domonkos
UP Labdarúgás Nagy Bence
Judo Pesti Péter

 

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Rapid interjúnk során Gál Sándor kézilabda szakosztályvezetőt kérdeztük a nyári tervekről és a következő szezonról. Kíváncsiak voltunk, hogyan készül a Haladás kézi csapata az év legforróbb évszakjára.  

Pár szót említsünk az idei évről? Hogyan értékeled ezt a szezont?

Ha a felnőtt csapatot nézzük, sajnos nem tudtuk elérni a kitűzött célt. Szerettünk volna legalább a 8. helyen végezni a bajnokságban. Nagyon nehéz és kemény év áll mögöttünk. Komplex faladat volt hirtelen és gyorsan indítani NB1/B-s csapatot, főleg akik még nem játszottak együtt, és szinte az egész stáb új a kézilabdában. Visszagondolva sok hibát vétettünk és jó pár dolgot másképp csinálhattunk volna, de mint tudjuk, utólag okos az ember. Ennek ellenére pozitívnak ítélem meg ezt az évet. Nem voltak nagy elvárásaink, mert hosszú távon szeretnénk felépíteni egy jól működő rendszert, és ez magában hordozza a hibázások lehetőségét is.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top