Köszöntünk az újraalakult Haladás Kézilabda hivatalos weboldalán. Szakosztályunk az 1919 óta aktívan működő,  hamarosan száz éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Haladás kiemelt látványsportágaként tevékenykedik.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb gyermeklétszámával rendelkező sportklubjaként, a kézilabda területén is igyekszünk követni az évtizedek óta meglévő egyesületi hagyományokat és tradíciókat.  A vadonatúj komplexum megépülésével sportolóink kiváló körülmények , és a legmodernebb feltételek mellett versenyezhetnek.  Szakmai munkát végzünk a női és a fiú szakág utánpótlásában, valamennyi korosztály számára biztosítani tudjuk a feltételeket a szivacskézilabdától egészen a felnőtt együttesig.


A zöld-fehér színek egyet jelentenek a sport iránti alázattal, a mindennapos mozgással, a versenyzés valamennyi  fény és árnyék oldalával.  Rohanó világunkban klasszikus csapatsportként a kézilabda szerepe felértékelődik, így élen járunk az érték-, és közösségteremtésben.  Halisnak lenni egy életérzés, egy különleges feeling.   Hiszünk a kézilabda varázsában, a fair playben, és a tisztességes versenyszellemben! 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a kézilabdáért! 

 

 

Az első ilyen szombathelyi kezdeményezés városon belül, ahol az iskolák mérhetik össze kézilabda tudásukat. Értékes nyereményekkel gazdagodhat a bajnok csapat! Szent Márton  Városi Kézilabda Torna a HALADÁS rendezésében!

.

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél  előbb Vas Megye egyik legnagyobb klubbjában! 

Mindent egybevéve serdülő és ifjúsági csapatunk is jól szerepelt az ősz folyamán. Előbbiek a hetedik helyről várhatják a folytatást mindössze három pontra a dobogótól, utóbbiak pedig úgy ötödikek, hogy gyakorlatilag csak a gólkülönbségnek köszönhetően nem másodikként fordulnak. A szalonképes, helyenként már a bravúr kategóriát súroló eredményekben elévülhetetlen szerepe volt a két trénernek, Mátés Istvánnak és Huszár Benjáminnak. Edzőink jelenleg családi berkekben töltik fel a lemerült akkumlátorokat, azonban januártól már az alapozás lesz terítéken.

 A bajnoki küzdelmekben kulcsfontosságú tényezőnek ígérkezik, hogy hazai mérkőzéseken mennyire tudunk majd dominálni, illetve a komfortzónából kiszakadva idegenben meglesz-e az a plusz, ami szükséges a végelszámoláshoz. Serdülő és ifjúsági csapatunknál is a sorsolás talán a pontvadászat második részében kegyesebb hozzánk, ergo joggal reménykedhetünk egy kiugró eredményben. A statisztikák alapján mindkét gárdában közös pont, hogy a védekezés volt az erősség, valamint a két csapatra vetítve a tavalyi összehasonlításban is eredményesebb volt a kapusteljesítmény. A hátsó alakzat stabilitásán továbbra is dolgozni kell, egy combos, még ennél is agresszívabb védekezés még többet hozhat majd a konyhára. Támadásban serdülőinknek, és ifjúsági alakulatunknak is megvoltak a húzóemberei, akik túlnyomórészt nagyobb sérülések nélkül magas színvonalon játszották végig a félszezont. Az állandóság végett, fontos, hogy jó formában legyenek az alapozást követően, és gólokban/mutatókban hasonlóan jól muzsikáljanak tavasszal, mint tették azt az ősz folyamán. Fiatal edzőnk, Huszár Benjámin kérdésünkre beavatja olvasóinkat néhány kulisszatitokba is:

"Ezen a szinten már meghatározó a rendszeres és állandó munka. A mérkőzésterhelés során azok a kézilabdázók tudnak jól teljesíteni, akik állandóan elvégzik a szükséges gyakorlatokat, magas hőfokon teljesítenek az edzéseken is. A legtöbb játékos vitathatatlanul nagy fejlődésen ment keresztül, mert egészen más mentalitással dolgoznak a hétköznapokban. Tehetséges kézilabdázóink vannak, remélem, hogy elkezdenek hinni magukban, mert bárkit megtudunk verni a bajnokságban. Mentálisan még jócskán van hova fejlődni, egy egészséges önbizalom sokat jelenthet. Ebben éreztem egy kicsit hiányt, voltak olyan kulcsfontosságú mérkőzések, ahol ha jobban hiszünk magunkban, most dobogón állhatnánk. A sportban természetesen nincs ha, de a megfelelő következtetéseket levontuk. Úgy gondolom hogy a végére érett össze a játék és a csapat, a második félévben kiegyensúlyozottabbak leszünk és harcolunk a minél jobb helyezésért. Őrült mérkőzések várhatóak, egész biztosan szükségünk lesz a hazai publikum támogatására is"

Mátés István szintén elégedetten tekinthet vissza a közelmúlt eseményeire

"Három pilléren nyugszik ifjúsági csapatunk kiváló teljesítménye. Idén tisztességesen tudtunk felkészülni, jött a Cell Cup lehetőség, valamint az edzőmérkőzések is. Az is előnyünkre vált, hogy több olyan ifjúsági korú játékos érkezett a helyi felsőoktatásba, akik tanulmányaik, életkoruk folytán a felnőtt csapat mellett nálunk is tudtak játszani. Természetesen ez nem mindig volt ilyen egyértelmű, hiszen az elején, amíg Tutti Kata a felnőtteknél nem érkezett beállóba, addig a Gősi Lucának hatvan percen keresztül fel kellett játszania, így nálunk nem lehetett igazából bevetni. Hasonló volt a helyzet a Schuszter Nikivel, Büki Angyalkával is. Biztos vagyok benne, ha ők vannak végig a Dorog elleni találkozón nyerhetünk, és tisztán a másodikak vagyunk. A harmadik pedig, hogy a tavalyhoz képest rendszeresebben, szisztematikusabban tudtunk edzeni, mert ennek megvoltak az infrastrukturális lehetőségei is. Várakozáson felül teljesítettünk, ezt jól fémjelzi a csapat helyezése. Ettől függetlenül azért akad bennem hiányérzet, Szekszárdon mindössze egy hajszálon múlott a pontszerzés, míg a fent említett Dorog ellen idegenben is az utolsó pillanatokig volt sanszunk. A védekezésünkkel hellyel közzel elégedett vagyok, relatív stabil lábakon álltunk az ősszel. Ebben természetesen valamennyi kulcsjátékosunknak szerepe van, de nem szabad kiélezni egy-két emberre, mindenki tudott jócskán hozzátenni. Büszke vagyok a játékosaimra. Hazai pályán különösen meggyőzőek voltunk, idehaza valamennyi mérkőzésünket megnyertük. Megpróbálunk tavasszal felkapaszkodni a dobogóra, ehhez azonban extra teljesítmények mellett szükségünk lesz lelkes szimpatizánsainkra is."

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Párban szép az élet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  A modern sportágban ugyan játékban már nem csak a páros, hármas kapcsolatoknak van nagy jelentősége, a teljes pályán lévő csapat-szervezettség mindent felülír.  A mohácsi együttes évek óta stabil tagja a mezőnynek, ám nem elsősorban erről, sokkal inkább kulturált, gólerős játékáról híres.  A lendületes támadásokban főszereplő Tóh-Grünfelder Alexandra és Kaló Zsófia.  A két kiváló sportoló belső posztokon mozogva fazont,  dinamikát ad együttesének, mely döntően meghatározza a dél-magyarországi gárda játékát.  Az irányításban és átlövésben is remeklő sportolók honlapunknak nyilatkoztak csapatunkról, a mérkőzésről és jövőbeli terveikről.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top