U 10-es csapatainknál az eredményes szereplés helyett a játéklehetőségről, és a kiváló megmérettetési motivációról számolhatunk be, ugyanis remekül teljesítek a Halis srácok. Mint köztudott ebben a korosztályban a Magyar Kézilabda Szövetség irányelvei alapján nem számolják az eredményeket, a mérkőzéseknek versenyeztetési szerepe dominál inkább.  Falussyné Kertész Helga növendékei jelesre vizsgáztak, ugyanis technikában és játékkészségben is tudtak előbbre lépni.   A küzdeni akarással sem volt probléma, a Bük, a veszprémi illetőségű DEVM Kézilabda Alapítvány, és az Ajka is komolyan megizzasztotta a kézilabdát folyamatosan tanuló szombathelyi srácokat.  Edzőnk elégedett a szerepléssel, egyúttal kiemelte, hogy az elkövetkezendő időszakban is a sportág megszerettetésén, valamint a játékelemek megtanulásán lesz a hangsúly. Minél képzettebb valaki, jártasabb ebben a látványsportban, annál jobban élvezi majd az edzések, és pláne az ilyen jellegű tornák hangulatát.  Szakemberünk szerint ezért van szükség arra, hogy hasonlóan jó szájízzel távozzanak a fiatalok egy ilyen mérkőzéssorozattól.

 

Szépen szerepelt, hovatovább a közönség elismerését is kihívta U12-es gárdánk, melyet Takács Gabriella treníroz.  Tehetséges edzőnk nem is oly rég vette át a korosztály irányítását, és ahogy a mellékelt ábra mutatja, a gyerekek rohamosan fejlődnek.  A harmadik helyezés elérése azért sorolhatú a bravúr kategóriába, mert magasabban jegyzett, papíron erősebbne tűnő csapatok is a Haladás mögé soroltak a helyezéseknél. Takács Gabriella játékosai támadásban mutattak szép dolgokat, védekezésben igyekeztek lábbal is hatékonyan kimozogni az üres területeket. A srácok boldogok lehetnek, hiszen még csak a felkészülés elején járnak januárban, máris érezhető munkájuk gyümölcse. A harmadik helyért vívott találkozon sokáig mindkét alakulatnak állt a zászló, ám végül a stabilabb teljesítménynek köszönhetően sikerült megverni a Debrecent. A Haladás fiú szakága a tavalyhoz hasonlóan tehát jól kezdi az esztendőt, akkor a Főnix Kupán sikerült kiemelkedőt villantani. Reméljük a győri Balázs Kupán, azt követően pedig majd a civisvárosban is lesz majd lehetőség megdobogtatni szurkolóink szívét!

Nem kell, hogy szomorkodjunk legidősebb fiú gárdánk szereplését illetőleg sem. Skoda Bence elmondása szerint a csapat egy fejlődési cikluson megy keresztül, ám a kondionálás, és az álllóképesség növelő időszakot követően lehet majd csak ténylegesen learatni a munka gyümölcsét. Természetesen jótékony hatással van a srácokra egy ilyen korai januári torna, hiszen valamennyien a játékosságot, a mérkőzések hangulatát szeretik. Nagy csodákat azonban nem szabad várni a felkészülés elején, főleg mert ilyenkor sok lefutott méter bújkál a gyerekek lábában. U 14-es teamünk számára tehát nem volt sétagalopp a torna, ugyanakkor örömteli, hogy nálunk magasabban jegyzet csapatok ellen is komolyan helytálltunk. Az értékes tapasztalatok jól szolgálják Skoda Bence tanítványainak felkészülését a bajnokságra, ahol ezek az izzasztó kihívások mankót szolgáltatnak majd. Az Ajka, a Százhalombatta és az Angyalföldi Sportiskola is rangos ellenlábasnak bizonyult a csoportkörben, a zöld-fehérek végül a helyosztókat követően a nyolcadik pozícióban értek célba. A Tempo KS csapatát nem, a Szentgotthárdot viszont nagy meccsen sikerült felülmúlni. A folytatásban pörögnek tovább a kondicionális tréningek, rögtön a tornát követően ezen a héten.

 

U 12-es fiú együttesünk útja a bronzéremig:

Csoportmérkőzések:

 Szombathelyi Haladás- Debreceni Sportcentrum KN 13:10 (4:4)

Gólszerzők: Rákóczi András 5, Mátés Bence 4, Farkas László 2, Németh Márk 1, Papp Péter Gergő 1

Szombathelyi Haladás- Angyalföldi Sportiskola 21:9 (12:3)

Gólszerzők: Rákóczi András 7, Farkas László 3, Tóth László 3, Ladányi Dominik 2, Németh Márk 2, Tóth Bertalan 1, Mátés Bence 1, Enger Csanád 1, Czövek Dániel 1

 Elődöntő:

Szombathelyi Haladás - Kőkúti Sasok DSE 13:23 (9:12)

Gólszerzők: Rákoczi András 5, Farkas László 4, Enger Csanád 1, Tóth László

1, Papp Péter Gergő 1, Mátés Bence 1

3-4. helyért:

Szombathelyi Haladás-Debreceni Sportcentrum KN 16:13 (9:5)

Gólszerzők: Rákoczi András 7, Farkas László 5, Tóth László 2, Kuglics Kálmán Patrik 1, Mátés Bence 1

Edző: Takács Gabriella

 

 

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

A csapat acélosítása idén is kiemelten fontos, de tavaly sem fukarkodott az erősítésekkel a Haladás VSE női kézilabda szakosztálya, jóllehet a remek igazolások akkor és ott a pályán nem realizálódtak eredmények szintjén.  A Szegedtől átcsábított Szabó Janka azonban továbbra is teljes fordulatszámon a vasi gárdáért dolgozik, és a zsenge kora ellenére már rutinosnak számító játékos bizakodva néz a jövőbe.  A korábban Szekszárdon, Dunaújvárosban és Szegeden is megforduló irányító  jócskán lökhet a csapat szekerén,  hiszen kreativitására,  játékintelligenciájára ebben a mezőnyben nagy a kereslet.  A tehetséges játékos honlapunknak adott villáminterjújában az itt eltöltött időszakról, a felkészülésről, és az előttünk álló idényről sem rejtette véka alá véleményét.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top