Köszöntünk az újraalakult Haladás Kézilabda hivatalos weboldalán. Szakosztályunk az 1919 óta aktívan működő,  hamarosan száz éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Haladás kiemelt látványsportágaként tevékenykedik.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb gyermeklétszámával rendelkező sportklubjaként, a kézilabda területén is igyekszünk követni az évtizedek óta meglévő egyesületi hagyományokat és tradíciókat.  A vadonatúj komplexum megépülésével sportolóink kiváló körülmények , és a legmodernebb feltételek mellett versenyezhetnek.  Szakmai munkát végzünk a női és a fiú szakág utánpótlásában, valamennyi korosztály számára biztosítani tudjuk a feltételeket a szivacskézilabdától egészen a felnőtt együttesig.


A zöld-fehér színek egyet jelentenek a sport iránti alázattal, a mindennapos mozgással, a versenyzés valamennyi  fény és árnyék oldalával.  Rohanó világunkban klasszikus csapatsportként a kézilabda szerepe felértékelődik, így élen járunk az érték-, és közösségteremtésben.  Halisnak lenni egy életérzés, egy különleges feeling.   Hiszünk a kézilabda varázsában, a fair playben, és a tisztességes versenyszellemben! 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a kézilabdáért! 

 

 

Az első ilyen szombathelyi kezdeményezés városon belül, ahol az iskolák mérhetik össze kézilabda tudásukat. Értékes nyereményekkel gazdagodhat a bajnok csapat! Szent Márton  Városi Kézilabda Torna a HALADÁS rendezésében!

.

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél  előbb Vas Megye egyik legnagyobb klubbjában! 

A fiú szakágunk indította meg a tornák sorozatát, ugyanis a legtöbb együttesünk a városban kezdte meg hivatalos mérkőzéseken a felkészülését.  A szombathelyi Student Comfort eseményen négy alakulatunk vett részt, kettő esetében helyezésről is tudunk beszámolni.  Egy szépen csillogó bronzérem, valamint egy kiharcolt nyolcadik hely fémjelzi az év első kézilabdás eseményének utólagos mustráját.  További két kategóriában is ügyesen szerepeltünk, ám ezekben központi irányelveket követve nincsen hivatalos végeredmény hirdetve.  A legfiatalabbaknál ugyanis a képzésen, és főként a versenyeztetésen van a hangsúly. Gorcső alatt a torna, dióhéjban összeszedjük a történéseket.

U 10-es csapatainknál az eredményes szereplés helyett a játéklehetőségről, és a kiváló megmérettetési motivációról számolhatunk be, ugyanis remekül teljesítek a Halis srácok. Mint köztudott ebben a korosztályban a Magyar Kézilabda Szövetség irányelvei alapján nem számolják az eredményeket, a mérkőzéseknek versenyeztetési szerepe dominál inkább.  Falussyné Kertész Helga növendékei jelesre vizsgáztak, ugyanis technikában és játékkészségben is tudtak előbbre lépni.   A küzdeni akarással sem volt probléma, a Bük, a veszprémi illetőségű DEVM Kézilabda Alapítvány, és az Ajka is komolyan megizzasztotta a kézilabdát folyamatosan tanuló szombathelyi srácokat.  Edzőnk elégedett a szerepléssel, egyúttal kiemelte, hogy az elkövetkezendő időszakban is a sportág megszerettetésén, valamint a játékelemek megtanulásán lesz a hangsúly. Minél képzettebb valaki, jártasabb ebben a látványsportban, annál jobban élvezi majd az edzések, és pláne az ilyen jellegű tornák hangulatát.  Szakemberünk szerint ezért van szükség arra, hogy hasonlóan jó szájízzel távozzanak a fiatalok egy ilyen mérkőzéssorozattól.

 

Szépen szerepelt, hovatovább a közönség elismerését is kihívta U12-es gárdánk, melyet Takács Gabriella treníroz.  Tehetséges edzőnk nem is oly rég vette át a korosztály irányítását, és ahogy a mellékelt ábra mutatja, a gyerekek rohamosan fejlődnek.  A harmadik helyezés elérése azért sorolhatú a bravúr kategóriába, mert magasabban jegyzett, papíron erősebbne tűnő csapatok is a Haladás mögé soroltak a helyezéseknél. Takács Gabriella játékosai támadásban mutattak szép dolgokat, védekezésben igyekeztek lábbal is hatékonyan kimozogni az üres területeket. A srácok boldogok lehetnek, hiszen még csak a felkészülés elején járnak januárban, máris érezhető munkájuk gyümölcse. A harmadik helyért vívott találkozon sokáig mindkét alakulatnak állt a zászló, ám végül a stabilabb teljesítménynek köszönhetően sikerült megverni a Debrecent. A Haladás fiú szakága a tavalyhoz hasonlóan tehát jól kezdi az esztendőt, akkor a Főnix Kupán sikerült kiemelkedőt villantani. Reméljük a győri Balázs Kupán, azt követően pedig majd a civisvárosban is lesz majd lehetőség megdobogtatni szurkolóink szívét!

Nem kell, hogy szomorkodjunk legidősebb fiú gárdánk szereplését illetőleg sem. Skoda Bence elmondása szerint a csapat egy fejlődési cikluson megy keresztül, ám a kondionálás, és az álllóképesség növelő időszakot követően lehet majd csak ténylegesen learatni a munka gyümölcsét. Természetesen jótékony hatással van a srácokra egy ilyen korai januári torna, hiszen valamennyien a játékosságot, a mérkőzések hangulatát szeretik. Nagy csodákat azonban nem szabad várni a felkészülés elején, főleg mert ilyenkor sok lefutott méter bújkál a gyerekek lábában. U 14-es teamünk számára tehát nem volt sétagalopp a torna, ugyanakkor örömteli, hogy nálunk magasabban jegyzet csapatok ellen is komolyan helytálltunk. Az értékes tapasztalatok jól szolgálják Skoda Bence tanítványainak felkészülését a bajnokságra, ahol ezek az izzasztó kihívások mankót szolgáltatnak majd. Az Ajka, a Százhalombatta és az Angyalföldi Sportiskola is rangos ellenlábasnak bizonyult a csoportkörben, a zöld-fehérek végül a helyosztókat követően a nyolcadik pozícióban értek célba. A Tempo KS csapatát nem, a Szentgotthárdot viszont nagy meccsen sikerült felülmúlni. A folytatásban pörögnek tovább a kondicionális tréningek, rögtön a tornát követően ezen a héten.

 

U 12-es fiú együttesünk útja a bronzéremig:

Csoportmérkőzések:

 Szombathelyi Haladás- Debreceni Sportcentrum KN 13:10 (4:4)

Gólszerzők: Rákóczi András 5, Mátés Bence 4, Farkas László 2, Németh Márk 1, Papp Péter Gergő 1

Szombathelyi Haladás- Angyalföldi Sportiskola 21:9 (12:3)

Gólszerzők: Rákóczi András 7, Farkas László 3, Tóth László 3, Ladányi Dominik 2, Németh Márk 2, Tóth Bertalan 1, Mátés Bence 1, Enger Csanád 1, Czövek Dániel 1

 Elődöntő:

Szombathelyi Haladás - Kőkúti Sasok DSE 13:23 (9:12)

Gólszerzők: Rákoczi András 5, Farkas László 4, Enger Csanád 1, Tóth László

1, Papp Péter Gergő 1, Mátés Bence 1

3-4. helyért:

Szombathelyi Haladás-Debreceni Sportcentrum KN 16:13 (9:5)

Gólszerzők: Rákoczi András 7, Farkas László 5, Tóth László 2, Kuglics Kálmán Patrik 1, Mátés Bence 1

Edző: Takács Gabriella

 

 

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Szemtelenül fiatal jobbszélső költözött Szombathelyre, hogy aztán játékával tanyát is verjen a város hagyományos sportegyesületében. Rábai Alexandrát Mosonmagyaróvárról igazolta a Hali, ahol a kézilabdázó tavaly ebben az osztályban bajnoki címet ünnepelhetett. Idén is sokat várnak tőle a vasi megyeszékhelyen, elsősorban dinamizmusa hozhat a „konyhára”. Egyesületünk a nehéznek ígérkező pontvadászatban sem söpri szőnyeg alá a fiatalítás kérdését, a keret idén az átlagéletkort tekintve közel dobogós lehetne. A versenysport azonban a pontokról szól, így Alexandra számára is a kihívás elsősorban az eredményes szereplés lesz majd.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top