Eddigi pályafutása során a korosztályos bajnokságokban 294 találatig jutott, és mindössze negyedszáz mérkőzés hiányzik a 200. jubileumi fellépéséhez. A szélvészgyors irányító gyakran hozza kihagyhatatlan helyzetbe társait, ifjúsági csapatunk szinte nélkülözhetetlen pillére. Az ősz folyamán a felnőtteknél is szépen lassan gyűjtögette a játékperceket, reményeink szerint tavasszal még nagyobb szerep hárulhat az ifjú kézilabdázóra. Szedi a jövő Haladásának fontos láncszeme lehet, feltéve, ha fejlődése és lelkesedése töretlen marad. Huszár Benjámintól technikai megoldásait, Mátés Istvántól taktikai érzékét, és Huszti Ambrustól lelkesedését izmosító játékosunk komolyan veszi a felkészülést, iskolai kötelezettsége mellett is rendszeresen ott van a tréningeken. A felnőttek között agresszivitásban, védekezésben alaposan előre lépő Szederkére két feladat is vár: összefogni az ifjúságiak játékát, valamint tehermentesíteni az NB 1/B-s csapat karmestereit tétmérkőzéseken. A pályán pörgős játékossal edzés után beszélgettünk.


"Jól menetelünk az ifjúsági gárdával, ám a veleje csak ezután következik. Talán nem elhamarkodott a véleményem, hogy összeérett a csapat. Szeretnénk bebizonyítani, hogy fontos helyzetekben képesek vagyunk különbséget jelenteni a pályán, és egy megfelelő utánpótlás csapat vagyunk. Ahogy nyertük a meccseket, egyre jobban elkezdtünk magunkban bízni, hogy mi ezt megtudjuk csinálni. A pálya széléről jól mozgatott minket a trénerünk, érezte kinek mire van szüksége. Valóban nagy nyomás nehezedik ránk, hiszen a jó eredményekhez egyre nagyobb elvárás társul. Mi sem akarjuk alább adni a már meglévő sikereinket, hiszen győztesként legjobb elhagyni a pályát Szeretném, egyúttal nagyon boldog lennék ha dobogón végeznénk. Személy szerint speciel mindent megteszek azért, hogy ez így legyen. A csapattársaimmal együtt dolgozunk, mindenki sokat rak bele a közösbe. Tisztában vagyunk vele, hogy mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, gyakorlatilag tizenegy döntőt kell lejátszanunk tavasszal. Hogy mi lesz velünk a felnőttek között? Természetesen a több játéklehetőség reményében kőkeményen dolgozunk, számunkra a nagyokkal az edzés is igazi kihívás. Nem vagyok az a feladós típus, küzdeni fogok azért, hogy az edzőim számíthassanak rám nagy tét esetén is. Elég jól alkalmazkodtam a komoly kihíváshoz, természetesen van még mit fejlődni, de jól fel tudtam venni a felnőttekkel a ritmust. Emberileg is nagyon jó a kapcsolatunk, barátságok is szövődtek, mondhatom nyugodtan, a trénerek is elfogadottak. Azért annak örülnénk, ha több játéklehetőséget kapnék a pályán, éppen ezért nem fogom megkönnyíteni az edzők döntését. Küzdök azért, hogy több játéklehetőséget érdemeljek ki a munkámmal, és megháláljam a nekem kölcsönzött bizalmat."

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

A csapat acélosítása idén is kiemelten fontos, de tavaly sem fukarkodott az erősítésekkel a Haladás VSE női kézilabda szakosztálya, jóllehet a remek igazolások akkor és ott a pályán nem realizálódtak eredmények szintjén.  A Szegedtől átcsábított Szabó Janka azonban továbbra is teljes fordulatszámon a vasi gárdáért dolgozik, és a zsenge kora ellenére már rutinosnak számító játékos bizakodva néz a jövőbe.  A korábban Szekszárdon, Dunaújvárosban és Szegeden is megforduló irányító  jócskán lökhet a csapat szekerén,  hiszen kreativitására,  játékintelligenciájára ebben a mezőnyben nagy a kereslet.  A tehetséges játékos honlapunknak adott villáminterjújában az itt eltöltött időszakról, a felkészülésről, és az előttünk álló idényről sem rejtette véka alá véleményét.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top