Köszöntünk az újraalakult Haladás Kézilabda hivatalos weboldalán. Szakosztályunk az 1919 óta aktívan működő,  hamarosan száz éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Haladás kiemelt látványsportágaként tevékenykedik.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb gyermeklétszámával rendelkező sportklubjaként, a kézilabda területén is igyekszünk követni az évtizedek óta meglévő egyesületi hagyományokat és tradíciókat.  A vadonatúj komplexum megépülésével sportolóink kiváló körülmények , és a legmodernebb feltételek mellett versenyezhetnek.  Szakmai munkát végzünk a női és a fiú szakág utánpótlásában, valamennyi korosztály számára biztosítani tudjuk a feltételeket a szivacskézilabdától egészen a felnőtt együttesig.


A zöld-fehér színek egyet jelentenek a sport iránti alázattal, a mindennapos mozgással, a versenyzés valamennyi  fény és árnyék oldalával.  Rohanó világunkban klasszikus csapatsportként a kézilabda szerepe felértékelődik, így élen járunk az érték-, és közösségteremtésben.  Halisnak lenni egy életérzés, egy különleges feeling.   Hiszünk a kézilabda varázsában, a fair playben, és a tisztességes versenyszellemben! 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a kézilabdáért! 

 

 

Az első ilyen szombathelyi kezdeményezés városon belül, ahol az iskolák mérhetik össze kézilabda tudásukat. Értékes nyereményekkel gazdagodhat a bajnok csapat! Szent Márton  Városi Kézilabda Torna a HALADÁS rendezésében!

.

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél  előbb Vas Megye egyik legnagyobb klubbjában! 

Szinte hagyománya van annak, hogy jól szereplünk a Főnix Kupán, abban az értelemben mindenféleképpen, hogy abszolút felvesszük a versenyt a nagy műhelyek csapataival. A tisztes helytállás mellett akad bravúr is, idén óriási meglepetésre Takács Gabriella U 12-es garnitúrája robbantotta a bombát. A fiúk az egész hétvégén emberfeletti teljesítmény nyújtva, valamennyi mérkőzést megnyerve csoportelsőként jutottak a legjobb három együttes közé. Külön kiemelendő, hogy a házigazda Debrecen, és a Pick Szeged együttese sem tudta féken tartani a vasi fiatalokat.

Pénteket és szombatot követően tehát csont nélküli teljesítménnyel várhattuk a vasárnapi hármas finálét. Noha mindent megpróbáltak a halisok, a végére már elfogyott a szufla, így végül sem a Mezőkövesdet, sem a Békés-Drén csapatát nem sikerült megtréfálni, a harmadik hely azonban így is több, mint imponáló. Hatalmas az öröm a gyerkőcöknél, a sikeredzőt pedig egy villámnyilatkozatra kaptuk el a tornát követően:

" Nagyon jó volt ez a torna, testközelből láthattuk a nagy csapatok utánpótlását, és azt gondolom kollektíven felvettük velük a versenyt. Látni, hogy hova kell fejlődni, miben kell előbbre lépnünk. Létszámban és gyerekanyagban mindenféleképpen, tehetségesek a vasi fiatalok, azonban a további fejlődés érdekében nagyobb bázisra kell alapoznunk. Örömteli volt látni a Keleti régió együtteseit is, hiszen jellegénél fogva ritkán találkozunk velük. Tíz kézilabdázóval indultunk és abból két játékosom sajnálatos módon lesérült, Kozó Flórián kezével bajlódott már a csoportmérkőzések során, Tóth László bokája pedig a vasárnapi első derbin mondta fel a szolgálatot. Alaposan megfogyatkoztunk, de a lelkesedés legyőzte a fáradságot. Sok mérkőzés volt már bennünk, törvényszerű, hogy az utolsó napon enerváltabban mozogtunk. Voltak hibáink védekezésben, és maradt hiányérzetem a kihagyott ziccerek tekintetében, de a Mezőkövesd ellen mindössze egy cserével játszottuk végig a találkozót. Összeségében a torna csúcspontja a Szeged elleni rivalizálás volt, elvégre nagyon összeszedetten játszottak a fiúk. Több ilyen iramú kihívásra lenne szükségünk, mert a fejlődés záloga, ha kiváló együttesekkel méretjük meg magunkat. A harmadik hely nagy boldogságot okoz, ismét jó szájízzel térhetünk haza Debrecenből"

A torna nem pusztán csak a fiúkról, szólt leány együttesünk is alaposan megrázta magát. Huszár Benjámin tanítványai két győzelemmel, két vereséggel, és egy döntetlennel végül a tizedik helyet kaparintották meg maguknak. A rengeteg betegséggel, és sérüléssel küzdő csapat nagyon szépen helytállt, a versenykiírás szerinti legidősebb lány kategóriában (U 14) komolyan feliratkoztak a jó együttesek közé. Elsőosztályú gárdák ellen, és a másodosztály felsőházában lévő csapattal is meg kellett mérkőzni, mondjuk ki abszolút korrekten helytálltunk.  A fiatal edzőt a torna után hazakérdezve faggatuk:

„ Minden szempontból hasznos tornán vagyunk túl, a nagy távolság ellenére is kiválóan éreztük magunkat. Nívós megmérettetés volt, ahova elsősorban tanulni mentünk, és ha játékosaim levonják a megfelelő következtetéseket, feltétlenül tudunk profitálni az eseményből. Játékerőben a Szegeddel illetve a Kozármislennyel nem tudtunk versenyezni, klasszikus lövő nélkül első osztályú csapatok ellen irgalmatlanul nehéz dolgunk van. Védekezésben kevesebbet kell kilépniük, jól figyelnek a beállós-játékra, ezáltal a támadásaink mélységben hagynak maguk után kívánnivalót. Kovács Virág hiánya érzékeny veszteség, de most nélküle kell megoldanunk a dolgokat. Pozitívum, hogy a lányok a végletekig küzdöttek, nem adták fel.  A Tiszavasvári ellen nagy mérkőzést játszottunk pénteken, az a döntetlen szép eredmény, és megadta a szerepléshez az alaphangot. Ellenfelünk ugyanis egy osztállyal feljebb, a felsőházban foglal helyet. Nekünk harmadosztályú mérkőzéseink vannak egész szezonban, abba szocializálódunk idén, így nehéz hozzászokni a magasabb ritmusban játszó riválisokhoz.  Igazán nincs minőségi mérkőzésünk a bajnokságban, nem lebecsülve az ellenfeleket, de a gyerekeknek szükségük lenne magasabb szintű kihívásokra. Reméljük, hogy további tornákra is tudunk menni, mert akkor tudnak fejlődni játékosaink. Debrecenben a betegségekkel is hadilábon álltunk, nem egy vírusos megbetegedéssel is küzdöttünk. Szerencsére a lányok lélekereje rendben volt, vasárnapra felszívták magukat, és megfelelően álltak a két találkozókhoz. Az akaratnak is köszönhető, hogy a helyosztókon mindkét mérkőzésünket megnyertük.  Fontosnak tartom, hogy a keleti régióból is találkoztunk együttesekkel, így más stílusú, játékosállománnyal rendelkező gárdákkal is sikerült megmérkőzni.”

 

A sok öröm mellett, sajnos sérülés is akadt, Söptei Lettinek ezúttal kívánunk mielőbbi jobbulást!

 

A Haladás eredményei a Főnix Kupán:

U 12-es fiú csoportmérkőzések:

Szombathelyi Haladás- Debreceni Sportcentrum KN KFT 19:18 (6:9)

Szombathelyi Haladás- Törkszentmiklósi Kézilabda Egyesület 18:8 (7:1)

Szombathelyi Haladás- Pick Szeged 23:19 (11:10)

 

1-3. helyosztók:

Szombathelyi Haladás- Békés-Drén 12:17 ( 7:9)

Szombathelyi Haladás- Mezőkövesdi KC 16:24 ( 5:12)

 

U 14-es leány csoportmérkőzések:

Szombathelyi Haladás- Tiszavasvári SE 17:17 (8:9)

Szombathelyi Haladás- K. Szeged SE 12:23 ( 5:11)

Szombathelyi Haladás- Kozármisleny SE 11:22 (7:8)

 

10-12. helyosztók:

Szombathelyi Haladás- Kézilabda Klub Hajdúszoboszló 29:9 (16:3)

Szombathelyi Haladás- XVI. Kerületi KMSE 35:18 (11:9)

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Megfogná a középmezőny derékhadát a Szombathelyi Haladás egyesülete, minekután a teljes keret alapos vérátömlesztésen esett át a nyár folyamán. Az érkezők sorát tehetséges, a szárnyaikat bontogató fiatalok hosszú sora jellemzi. A rutin meg a tapasztalat hiányozhat, ám lendületben és elszántságban egészen biztosan nem lesz hiány. Az együttes a mezőnyben egyelőre sötét lónak számít, ám ebben a tizenkét csapatos kiírásban senki sem mehet biztosra. Pap Mercédesz a nyár elején helyezte át székhelyét Szombathelyre, a Győri Audi ETO korosztályos csapataiban pallérozódó átlövő pedig már otthon is érzi magát városunkban. A védekezésben és támadásban is hasznos sportoló eddigi itt tartózkodásáról osztotta meg véleményét.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top