Köszöntünk az újraalakult Haladás Kézilabda hivatalos weboldalán. Szakosztályunk az 1919 óta aktívan működő,  hamarosan száz éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Haladás kiemelt látványsportágaként tevékenykedik.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb gyermeklétszámával rendelkező sportklubjaként, a kézilabda területén is igyekszünk követni az évtizedek óta meglévő egyesületi hagyományokat és tradíciókat.  A vadonatúj komplexum megépülésével sportolóink kiváló körülmények , és a legmodernebb feltételek mellett versenyezhetnek.  Szakmai munkát végzünk a női és a fiú szakág utánpótlásában, valamennyi korosztály számára biztosítani tudjuk a feltételeket a szivacskézilabdától egészen a felnőtt együttesig.


A zöld-fehér színek egyet jelentenek a sport iránti alázattal, a mindennapos mozgással, a versenyzés valamennyi  fény és árnyék oldalával.  Rohanó világunkban klasszikus csapatsportként a kézilabda szerepe felértékelődik, így élen járunk az érték-, és közösségteremtésben.  Halisnak lenni egy életérzés, egy különleges feeling.   Hiszünk a kézilabda varázsában, a fair playben, és a tisztességes versenyszellemben! 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a kézilabdáért! 

 

 

Az első ilyen szombathelyi kezdeményezés városon belül, ahol az iskolák mérhetik össze kézilabda tudásukat. Értékes nyereményekkel gazdagodhat a bajnok csapat! Szent Márton  Városi Kézilabda Torna a HALADÁS rendezésében!

.

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél  előbb Vas Megye egyik legnagyobb klubbjában! 

Két napon keresztül zajlottak a forgatási munkálatok a Haladás Sportkomplexumban, ugyanis a százéves emlékév kapcsán akcióba lendült a Kézilabda Szakosztály. Egy, a látványsportágat és a részlegnél zajló szakmai munkát bemutató videóval szeretnénk kedveskedni a vas megyei kézilabda szerelmeseinek, a támogatóknak, a szülőknek, és a fiataloknak egyaránt. Az egyre több játékost tömörítő szakosztálynak igencsak aktív a médiatevékenysége, mely összefonódik a Haladásnál zajló jubileumi készülődéssel is. A zöld-fehéreknél nem csak a külcsíny, a belbecs is fontos, ezért igyekszünk szakmailag is felzárkózni a komolyan jegyzett műhelyek mellé. A felnőtt csapatot és az utánpótlás játékosokat is szerepeltető reprezentatív videó hamarosan a széles körű nagyközönség számára is megtekinthetővé válik.

Az elmúlt hétvégén kamerák armadája és fényképezőgépek kereszttüzében vezényeltek edzéseket a felnőttektől egészen a legkisebbekig. A felkészülésbe amúgy beleilleszthető tréningek a felvételekről szóltak, a werkfilm készítői hat-hét edzést látogattak meg belső helyszíni snittek gyanánt. Ezt követően a vadonatúj létesítmény kültéri felvétele zajlott le, mely néhány pillanat elejéig magában foglalja Szombathely rekreációs övezetét, a közvélemény által a város legimpozánsabbnak tekintett részét, a Csónakázó-tóval, a Tófürdővel, a Rohonci úti edzőpályákkal. A látványos felvételek az összetartást, a sportág szeretetét tükrözik, és némiképp elkalauzolják a nézőket az edzések, öltözői légkör világába is. A jubileumi emlékév apropóján napvilágot látó felvétel fontos bemutatója lehet a szakosztály működésének, és szorosan kapcsolódik a Haladás VSE többi sportágának kezdeményezéséhez is. A szombathelyi kézilabdásoknál több, mint kétszáz utánpótlás játékos edz napiszinten, a felvételeken a leány és a fiú szakág növendékei is szerepet kapnak.
 
Takács Gergő szakosztályvezető szerint kiemelten fontos a projekt, hiszen most minden az évfordulós időszakról szól.

"Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy bemutassuk a nálunk zajló munkát, és természetesen a sportág népszerűsítése is fontos tényező. A száz éves Haladás szempontjából a kézilabdának is nagy szerepe van, elvégre az egyik gyereklétszámmal rendelkező szakosztályról beszélünk. A promó videó gondolata egy jó kezdeményezés, és az is fontos, hogy kicsik és nagyok egyaránt szerepet kaphattak benne. A szakosztály élete nem csak a felnőtt vagy kirakategyüttest jelenti, hanem az utánpótlást is, hiszen a műhelyben komoly munka folyik a fejlődés érdekében. Biztos vagyok benne, hogy mindenki örömét leli majd az elkészült videóban.”

A szakosztályról szóló felvétel trailere változata már most megtalálható a közösségi oldalunkon, hamarosan pedig a teljes verziót is megtekinthetik majd az érdeklődök. A felvételen több, mint ötven kézilabdázó szerepel, és jelenteket kaptak a nálunk dolgozó sportszakemberek is.

 

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Sokszor választották már meg a mezőny legjobbjának, ám az Üstökös Kupán a gólgyáros maszkját is magára ölthette a Haladás fiatal tehetsége Kuglics Lili. A főként irányítóként mozgó kézilabdázótól nem áll messze, hogy alkalmasint egy az egyben megfirkálja az emberét, villámgyors indulósebességére kevesen tudnak azonnal reagálni a pályán. Az ifjú játékos kulcsszereplője volt a Cell Cup győztes alakulatnak is, és vastagon kivette a részét a hétvégi dunaújvárosi ötödik helyből. A torna gólkirálynője címet megnyerő sportolót faggattuk dióhéjban a begyűjtött élményeiről.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top