A Szombathelyi Haladás csapata a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, és a Győri AUDI ETO U 19-es együttesét követően a harmadik legfiatalabb kerettel rendelkezik, és a pályára lépett játékosok átlagéletkorát tekintve is dobogósak vagyunk. A nyári átigazolási időszakban érkezett hozzánk Schuszter Nikolett balszélső, és Büki Angyalka kapus. Az ifjúsági korú játékosok a Hali mellett a tanulmányaik miatt is választották a vasi megyeszékhelyet, ám egy bő félév távlatából bátran kijelenthetjük, jó igazolások voltak. Mindkét sportoló meghatározó tagja ifjúsági együttesünknek, a korosztályos csapat jó szereplésében oroszlánrészt vállaltak. A Kozármislenytől szerződtetett Niki már most 49 találatnál jár, amivel a csapat harmadik legeredményesebb kézilabdázója. A rendkívül szorgalmas sportoló már a felnőttek között is szerepet kapott, a bajnokságban eddig öt gól szerepel a neve mellett. Büki Angyalka is jócskán kapott már játéklehetőséget az NB 1/B-ben, azonban, ha továbbra is ilyen jól véd az ifjúságiaknál minden bizonnyal edzői a jövőben is számítanak majd rá. A két játékosban egyaránt közös, hogy szenvedélyük a sportág, és Szombathelyen mindketten megkapták a bizonyítási lehetőséget. A kettős terhelés sem zavarja igazán őket, a legtöbb hétvégén lehet számítani a fiatalokra. Mindkét sportoló 2000-res születésű, tehát még hosszú pályafutás állhat előttük, ha fejlődésük töretlen marad. A Haladás a jövőben is számít rájuk, és továbbra is felkarolja a fiatal kézilabdázók ügyét.

Büki Angyalka ezzel kapcsolatban így vélekedik:

" A kezdetben sok kihívás volt, és sérülés is nehezítette a beilleszkedésemet. Nagyon jól érzem magam Szombathelyen, maga a város és a csapat is szerepet játszik ebben. Az ősszel nagyon sokat tudtam védeni, amiből egyértelműen profitálhattam. A felnőtt és a korosztályos csapatok között nagy a különbség, ez a lövések helyezésében, a technikai kivitelezésben és a alapvetően a lövőerőben is megnyilvánul. Sokkal nehezebb dolga van egy kapusnak, de véleményem szerint az ifjúsági bajnokságban is sok kiváló játékos akad. Nagyon sokat számít, hogy lehetőséget kapok, hiszen ez az, ami semmivel sem pótolható. A Haladás tényleg fiatalpárti, megkapjuk a sanszot a bizonyításra"

Schuszter Niki is örül a váltásnak, kedvezően élte meg Szombathelyre költözését.

"Eleinte nagyon furcsa volt a váltás, elég nyugalmas városba kerültem Pécs után, de egyre jobban kezdem megszokni és megszeretni. Az is nagyon szerencsésen alakult, hogy az öcsémmel mindketten augusztusba kerültünk ebbe a városba, ő az Illés Akadémiához jött focizni, én pedig a Halihoz kézizni. A lányok nagyon befogadóak és aranyosak voltak, így a beilleszkedés is könnyen ment. A csapatközösség is nagyon jó, kiválóan érzem magam. Nagy váltásnak tűnt az első osztályú ifjúsági bajnokságból a másodosztályúba lepni, hisz ez még nagyobb elvárásokat támaszt számomra. A meccseken vezéregyéniségnek kell lennem, meg kell mutatnom, hogy Kozármislenyből, ahonnan jöttem, igazán jó alapokat kaptam. Bízom benne, h eddig nem okoztam csalódást, minden meccsen megpróbálom a maximumot kihozni magamból. Nagy bennem a győzni akarás, amit próbálok egy szoros meccsen a lányoknak is átadni. Remélem ezzel, és a felnőttben kapott szerepemmel is bizonyítani tudok. A felnőtt csapat sajnos eddig nem a legszerencsésebben szerepelt, de úgy érzem, ennél sokkal többre képes. Az is biztos, hogy rengeteg a sérült, ami szintén rányomta a bélyegét a az eddigi eredményre. Viszont nagyon bízom benne, hogy a sok munkának meglesz a gyümölcse, és jönnek végre a győzelmek. Nagyon örülök, hogy az bíznak bennem, és egyre több lehetőséget kapok a felnőtt csapatban, ez óriási motiváció számomra. Próbálok élni a lehetőséggel, mindent megteszek, hogy ne okozzam csalódást. Ami még nagyon tetszik, hogy a Hali szurkolók a gyengébb szereplés ellenére is kitartanak mellettünk, úgy gondolom ez is további löketet adhat a csapatnak. Bízom benne, hogy a jövőben a csapat meghatározó tagja lehetek, amiért mindent a pályán belül és kívül is megteszek."

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Sokszor választották már meg a mezőny legjobbjának, ám az Üstökös Kupán a gólgyáros maszkját is magára ölthette a Haladás fiatal tehetsége Kuglics Lili. A főként irányítóként mozgó kézilabdázótól nem áll messze, hogy alkalmasint egy az egyben megfirkálja az emberét, villámgyors indulósebességére kevesen tudnak azonnal reagálni a pályán. Az ifjú játékos kulcsszereplője volt a Cell Cup győztes alakulatnak is, és vastagon kivette a részét a hétvégi dunaújvárosi ötödik helyből. A torna gólkirálynője címet megnyerő sportolót faggattuk dióhéjban a begyűjtött élményeiről.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top