Köszöntünk az újraalakult Haladás Kézilabda hivatalos weboldalán. Szakosztályunk az 1919 óta aktívan működő,  hamarosan száz éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Haladás kiemelt látványsportágaként tevékenykedik.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb gyermeklétszámával rendelkező sportklubjaként, a kézilabda területén is igyekszünk követni az évtizedek óta meglévő egyesületi hagyományokat és tradíciókat.  A vadonatúj komplexum megépülésével sportolóink kiváló körülmények , és a legmodernebb feltételek mellett versenyezhetnek.  Szakmai munkát végzünk a női és a fiú szakág utánpótlásában, valamennyi korosztály számára biztosítani tudjuk a feltételeket a szivacskézilabdától egészen a felnőtt együttesig.


A zöld-fehér színek egyet jelentenek a sport iránti alázattal, a mindennapos mozgással, a versenyzés valamennyi  fény és árnyék oldalával.  Rohanó világunkban klasszikus csapatsportként a kézilabda szerepe felértékelődik, így élen járunk az érték-, és közösségteremtésben.  Halisnak lenni egy életérzés, egy különleges feeling.   Hiszünk a kézilabda varázsában, a fair playben, és a tisztességes versenyszellemben! 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a kézilabdáért! 

 

 

Az első ilyen szombathelyi kezdeményezés városon belül, ahol az iskolák mérhetik össze kézilabda tudásukat. Értékes nyereményekkel gazdagodhat a bajnok csapat! Szent Márton  Városi Kézilabda Torna a HALADÁS rendezésében!

.

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél  előbb Vas Megye egyik legnagyobb klubbjában! 

Az elvárások gyakran nagy nyomása, és a kevés bizalom nem engedi, hogy túl sok fiatal mutatkozzon be a komoly felnőtt bajnokságokban. Ez az általános tapasztalat. A legtöbben szólamok szintjén persze bátran nyúlnak a fiatalokhoz, ám amikor a tettek mezejére kerül a sor, az ifjú játékosok többsége jobb híján statisztikai kellékként végzi. Ez a jelenség persze nem új keletű a kézilabda világában sem, és az eredménykényszer, presszió miatt valamilyen szinten elfogadható a klubedzők döntése. Aki viszont a jövőbe invesztálna, annak a fiatalok felé kell fordítani a tekintetét, és bátran felvállalni a gyakran szolidabb eredményekkel járó korosztályos váltást. Feltörekvő fiatalok kavarhatják fel ugyanis az állóvizet, és hozhatnak új dinamizmust az egyesület hétköznapjaiba.

 A Szombathelyi Haladás csapata a Nemzeti Kézilabda Akadémiát, és a Győri AUDI ETO U 19-es együttesét követően a harmadik legfiatalabb kerettel rendelkezik, és a pályára lépett játékosok átlagéletkorát tekintve is dobogósak vagyunk. A nyári átigazolási időszakban érkezett hozzánk Schuszter Nikolett balszélső, és Büki Angyalka kapus. Az ifjúsági korú játékosok a Hali mellett a tanulmányaik miatt is választották a vasi megyeszékhelyet, ám egy bő félév távlatából bátran kijelenthetjük, jó igazolások voltak. Mindkét sportoló meghatározó tagja ifjúsági együttesünknek, a korosztályos csapat jó szereplésében oroszlánrészt vállaltak. A Kozármislenytől szerződtetett Niki már most 49 találatnál jár, amivel a csapat harmadik legeredményesebb kézilabdázója. A rendkívül szorgalmas sportoló már a felnőttek között is szerepet kapott, a bajnokságban eddig öt gól szerepel a neve mellett. Büki Angyalka is jócskán kapott már játéklehetőséget az NB 1/B-ben, azonban, ha továbbra is ilyen jól véd az ifjúságiaknál minden bizonnyal edzői a jövőben is számítanak majd rá. A két játékosban egyaránt közös, hogy szenvedélyük a sportág, és Szombathelyen mindketten megkapták a bizonyítási lehetőséget. A kettős terhelés sem zavarja igazán őket, a legtöbb hétvégén lehet számítani a fiatalokra. Mindkét sportoló 2000-res születésű, tehát még hosszú pályafutás állhat előttük, ha fejlődésük töretlen marad. A Haladás a jövőben is számít rájuk, és továbbra is felkarolja a fiatal kézilabdázók ügyét.

Büki Angyalka ezzel kapcsolatban így vélekedik:

" A kezdetben sok kihívás volt, és sérülés is nehezítette a beilleszkedésemet. Nagyon jól érzem magam Szombathelyen, maga a város és a csapat is szerepet játszik ebben. Az ősszel nagyon sokat tudtam védeni, amiből egyértelműen profitálhattam. A felnőtt és a korosztályos csapatok között nagy a különbség, ez a lövések helyezésében, a technikai kivitelezésben és a alapvetően a lövőerőben is megnyilvánul. Sokkal nehezebb dolga van egy kapusnak, de véleményem szerint az ifjúsági bajnokságban is sok kiváló játékos akad. Nagyon sokat számít, hogy lehetőséget kapok, hiszen ez az, ami semmivel sem pótolható. A Haladás tényleg fiatalpárti, megkapjuk a sanszot a bizonyításra"

Schuszter Niki is örül a váltásnak, kedvezően élte meg Szombathelyre költözését.

"Eleinte nagyon furcsa volt a váltás, elég nyugalmas városba kerültem Pécs után, de egyre jobban kezdem megszokni és megszeretni. Az is nagyon szerencsésen alakult, hogy az öcsémmel mindketten augusztusba kerültünk ebbe a városba, ő az Illés Akadémiához jött focizni, én pedig a Halihoz kézizni. A lányok nagyon befogadóak és aranyosak voltak, így a beilleszkedés is könnyen ment. A csapatközösség is nagyon jó, kiválóan érzem magam. Nagy váltásnak tűnt az első osztályú ifjúsági bajnokságból a másodosztályúba lepni, hisz ez még nagyobb elvárásokat támaszt számomra. A meccseken vezéregyéniségnek kell lennem, meg kell mutatnom, hogy Kozármislenyből, ahonnan jöttem, igazán jó alapokat kaptam. Bízom benne, h eddig nem okoztam csalódást, minden meccsen megpróbálom a maximumot kihozni magamból. Nagy bennem a győzni akarás, amit próbálok egy szoros meccsen a lányoknak is átadni. Remélem ezzel, és a felnőttben kapott szerepemmel is bizonyítani tudok. A felnőtt csapat sajnos eddig nem a legszerencsésebben szerepelt, de úgy érzem, ennél sokkal többre képes. Az is biztos, hogy rengeteg a sérült, ami szintén rányomta a bélyegét a az eddigi eredményre. Viszont nagyon bízom benne, hogy a sok munkának meglesz a gyümölcse, és jönnek végre a győzelmek. Nagyon örülök, hogy az bíznak bennem, és egyre több lehetőséget kapok a felnőtt csapatban, ez óriási motiváció számomra. Próbálok élni a lehetőséggel, mindent megteszek, hogy ne okozzam csalódást. Ami még nagyon tetszik, hogy a Hali szurkolók a gyengébb szereplés ellenére is kitartanak mellettünk, úgy gondolom ez is további löketet adhat a csapatnak. Bízom benne, hogy a jövőben a csapat meghatározó tagja lehetek, amiért mindent a pályán belül és kívül is megteszek."

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

„Szombathelyen valóra válhat az álmom” -  A kézilabda pályát naponta meg kell hódítani edzésen és tétmérkőzésen egyaránt, hiszen a rövid tervek nélküli cél mindig csak álom marad. Marcaliban 79 gólt vágott egy fél szezon alatt, sokáig nélkülözhetetlen volt a Győr utánpótlás csapataiban.  A Pécsen nevelkedő Takács Inez a téltől már a Haladás sikerért dolgozik, az irányító-átlövő szereplése kulcsfontosságú lesz az egyesület eredményességében. A fiatal sportoló vállaira nagy teher nehezedik majd, a zöld-fehér csapat vezérének kell lennie.  Takács Inez számára minden adott, hogy karrierjében robbantson, elvégre kiváló felépítése vasakarattal is párosul.  A Haladás friss igazolása a játékról, sportot övező életviteléről és nem utolsó sorban a motivációjáról osztotta meg gondolatait hivatalos honlapunknak.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top