- Csak az elégedettség szólhat belőlem, mert a lányok nagyon komoly munkát végeztek el. Teljesen egyértelmű, hogy a nem rég megkezdett felkészülési időszak legkeményebb fázisán vannak túl. Szerencsére szinte valamennyien megcsinálták azt a „házifeladatot”, melyet a nyári szünetre írtunk elő nekik, így nem a nulláról kellett elrugaszkodnunk. Ezt egyébként azok a tesztek is igazolták, melyeket az edzőtábort megelőzően iktattunk be. Répcelakon remek volt minden, a szállás és a terem is. Szó szerint profi körülmények fogadtak bennünket. Az öt nap alatt összesen tizenkettő edzést tartottunk, így szabadidős programokról nem igen kellett gondoskodnunk, mert mindenki alaposan elfáradt a gyakorlások alatt. Azért egy kis tekézést, közös filmnézést becsempésztünk a programba – foglalta össze a tapasztalatait Mátés István, aki a továbbiakban azért visszavesz a terhelésből. A jövő hétre „csak” kilenc foglalkozást tervez. Amúgy a jó erőnlétre szüksége is lesz majd a húszfősre tervezett keretnek, mivel két fronton is helyt kell majd állniuk a játékosoknak. A Haladás VSE ifjúsági csapata indul majd korosztálya országos bajnokságában, amellett pedig a Zala megyei felnőtt pontvadászatban is megméretteti magát.

- Úgy számolunk, hogy az edzések mellett az ősszel heti két meccsük lesz a lányoknak. Erre pedig alaposan fel kell készülniük. Úgy néz ki, hogy szeptember közepén indulnak a pontvadászatok, addig folytatnunk kell a minőségi munkát. Persze az iskolakezdés majd változtatásokat igényel, de az a célunk, hogy mindkét fronton jól szerepeljünk – adta meg a zárszót a zöld-fehérek mestere.

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

„Szombathelyen valóra válhat az álmom” -  A kézilabda pályát naponta meg kell hódítani edzésen és tétmérkőzésen egyaránt, hiszen a rövid tervek nélküli cél mindig csak álom marad. Marcaliban 79 gólt vágott egy fél szezon alatt, sokáig nélkülözhetetlen volt a Győr utánpótlás csapataiban.  A Pécsen nevelkedő Takács Inez a téltől már a Haladás sikerért dolgozik, az irányító-átlövő szereplése kulcsfontosságú lesz az egyesület eredményességében. A fiatal sportoló vállaira nagy teher nehezedik majd, a zöld-fehér csapat vezérének kell lennie.  Takács Inez számára minden adott, hogy karrierjében robbantson, elvégre kiváló felépítése vasakarattal is párosul.  A Haladás friss igazolása a játékról, sportot övező életviteléről és nem utolsó sorban a motivációjáról osztotta meg gondolatait hivatalos honlapunknak.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top