Köszöntünk az újraalakult Haladás Kézilabda hivatalos weboldalán. Szakosztályunk az 1919 óta aktívan működő,  hamarosan száz éves jubileumát ünneplő Szombathelyi Haladás kiemelt látványsportágaként tevékenykedik.  A Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb gyermeklétszámával rendelkező sportklubjaként, a kézilabda területén is igyekszünk követni az évtizedek óta meglévő egyesületi hagyományokat és tradíciókat.  A vadonatúj komplexum megépülésével sportolóink kiváló körülmények , és a legmodernebb feltételek mellett versenyezhetnek.  Szakmai munkát végzünk a női és a fiú szakág utánpótlásában, valamennyi korosztály számára biztosítani tudjuk a feltételeket a szivacskézilabdától egészen a felnőtt együttesig.


A zöld-fehér színek egyet jelentenek a sport iránti alázattal, a mindennapos mozgással, a versenyzés valamennyi  fény és árnyék oldalával.  Rohanó világunkban klasszikus csapatsportként a kézilabda szerepe felértékelődik, így élen járunk az érték-, és közösségteremtésben.  Halisnak lenni egy életérzés, egy különleges feeling.   Hiszünk a kézilabda varázsában, a fair playben, és a tisztességes versenyszellemben! 

Dolgozzunk együtt, dolgozzunk a kézilabdáért! 

 

 

Az első ilyen szombathelyi kezdeményezés városon belül, ahol az iskolák mérhetik össze kézilabda tudásukat. Értékes nyereményekkel gazdagodhat a bajnok csapat! Szent Márton  Városi Kézilabda Torna a HALADÁS rendezésében!

.

Ügyesen bánsz a labdával? Szeretnél Te lenni a következő Görbicz Anita, vagy Iváncsik Gergő? Akkor nálunk a helyed! Próbáld ki minél  előbb Vas Megye egyik legnagyobb klubbjában! 

Az előző szezon aranyérmese, a Szekszárdi FGKC elleni 24:20-as sikerrel kezdte meg a 2019-2020-as pontvadászatot a női ifjúsági II. osztály Nyugati-csoportjában szereplő kézilabdacsapatunk.

Rögtön a bajnokság nyitófordulójában egy kifejezetten kemény rivális látogatott Szombathelyre. A bajnoki címvédő szekszárdiak ellen nem is sikerült az első félidőben előnyt kiharcolnia Mátés István együttesének. A küzdő felek végig fej fej mellett haladva 10:10 arányú döntetlennél vonultak szünetre.

Térfélcserét követően viszont villámgyorsan elléptek a vasi zöld-fehérek 3 góllal és ezt az előnyt a folytatásban némileg még növelni is tudták. A mérkőzés végül 24:20-as Hali-sikerrel zárult. Azaz rendkívül jó rajtot vett együttesünk. Remélhetőleg szeptember 21-én szombaton a Dorogi SE otthonában ott folytatják Horváth Hannáék, ahol a Rohonci úti sportkomplexumban abbahagyták.

Mátés István: - A tavalyi bajnok ellen kezdtünk, bár az is tény, hogy azóta mind az ő, mind pedig a mi keretünk jelentős mértékben átalakult. Nálunk például a kezdőcsapatban négy olyan játékos is helyet kapott, aki most jött fel a serdülőktől. Ahogy vártuk kemény küzdelem volt egy erős ellenféllel. Az első félidőben a védekezésünk nem volt az igazi és támadásban is sokat hibáztunk. Szünet után gyorsan 3 gólos előnyt szereztünk, amit aztán jól „menedzseltünk”. Ehhez viszont az kellett, hogy a védekezésünk összeálljon és a támadójátékunk is hatékonyabb legyen. A dorogi meccsre nagyon készülünk, de sokat számít majd az, hogy a hazaiak milyen összeállításban szerepelnek, azaz hány 2000-es születésű játékost játszatnak majd vissza.

Haladás VSE-Szekszárdi FGKC 24:20 (10:10)

Szombathely, vezette: Mészáros D., Tóth J.

Haladás VSE: Németh Janka – Dobos Dorka 4, Horváth Hanna 7, Szekeres Szederke 2, Sulyok Csenge 3, Tóth Vivien 2, Nyári Luca 5. Csere: Németh Rebeka 1, Falussy Flóra, Gyallai Virág, Szabó Katalin, Bogáth Petra, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Megfogná a középmezőny derékhadát a Szombathelyi Haladás egyesülete, minekután a teljes keret alapos vérátömlesztésen esett át a nyár folyamán. Az érkezők sorát tehetséges, a szárnyaikat bontogató fiatalok hosszú sora jellemzi. A rutin meg a tapasztalat hiányozhat, ám lendületben és elszántságban egészen biztosan nem lesz hiány. Az együttes a mezőnyben egyelőre sötét lónak számít, ám ebben a tizenkét csapatos kiírásban senki sem mehet biztosra. Pap Mercédesz a nyár elején helyezte át székhelyét Szombathelyre, a Győri Audi ETO korosztályos csapataiban pallérozódó átlövő pedig már otthon is érzi magát városunkban. A védekezésben és támadásban is hasznos sportoló eddigi itt tartózkodásáról osztotta meg véleményét.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top