Rögtön a bajnokság nyitófordulójában egy kifejezetten kemény rivális látogatott Szombathelyre. A bajnoki címvédő szekszárdiak ellen nem is sikerült az első félidőben előnyt kiharcolnia Mátés István együttesének. A küzdő felek végig fej fej mellett haladva 10:10 arányú döntetlennél vonultak szünetre.

Térfélcserét követően viszont villámgyorsan elléptek a vasi zöld-fehérek 3 góllal és ezt az előnyt a folytatásban némileg még növelni is tudták. A mérkőzés végül 24:20-as Hali-sikerrel zárult. Azaz rendkívül jó rajtot vett együttesünk. Remélhetőleg szeptember 21-én szombaton a Dorogi SE otthonában ott folytatják Horváth Hannáék, ahol a Rohonci úti sportkomplexumban abbahagyták.

Mátés István: - A tavalyi bajnok ellen kezdtünk, bár az is tény, hogy azóta mind az ő, mind pedig a mi keretünk jelentős mértékben átalakult. Nálunk például a kezdőcsapatban négy olyan játékos is helyet kapott, aki most jött fel a serdülőktől. Ahogy vártuk kemény küzdelem volt egy erős ellenféllel. Az első félidőben a védekezésünk nem volt az igazi és támadásban is sokat hibáztunk. Szünet után gyorsan 3 gólos előnyt szereztünk, amit aztán jól „menedzseltünk”. Ehhez viszont az kellett, hogy a védekezésünk összeálljon és a támadójátékunk is hatékonyabb legyen. A dorogi meccsre nagyon készülünk, de sokat számít majd az, hogy a hazaiak milyen összeállításban szerepelnek, azaz hány 2000-es születésű játékost játszatnak majd vissza.

Haladás VSE-Szekszárdi FGKC 24:20 (10:10)

Szombathely, vezette: Mészáros D., Tóth J.

Haladás VSE: Németh Janka – Dobos Dorka 4, Horváth Hanna 7, Szekeres Szederke 2, Sulyok Csenge 3, Tóth Vivien 2, Nyári Luca 5. Csere: Németh Rebeka 1, Falussy Flóra, Gyallai Virág, Szabó Katalin, Bogáth Petra, Horváth Angéla. Edző: Mátés István

Legfrissebb interjúnk

A Brenner János Általános Iskola és Gimnázium valamint a Haladás VSE Kézilabda már tavaly is sikeres együttműködéssel vezette be a legkisebb korosztályok számára elérhető kézilabda foglalkozásokat.  Simon Krisztina vezérletével szinte áradnak a gyerekek az edzésekre, ahol  a védekezés keménységét,  és a támadások alapjait is megtanulhatják oly sok minden más mellett.  A hosszú éveken keresztül kiváló pedagógusként tevékenykedő edzőnk elsősorban a játék megkedveltetésében látja a sikerek forrását, hitvallása szerint gyermek és gyermek között nem szabad különbséget tenni.   Mivel valamennyien szeretik a labdát és a mozgást a kulcsszavak a sikerélmény és a játékosság.  A lelkes edzőt egy tréningen zavartuk meg szezonkezdő villáminterjú elejéig.

Bővebben...:

Régebbi interjúk

Párban szép az élet, nincs ez másképp a kézilabdában sem.  A modern sportágban ugyan játékban már nem csak a páros, hármas kapcsolatoknak van nagy jelentősége, a teljes pályán lévő csapat-szervezettség mindent felülír.  A mohácsi együttes évek óta stabil tagja a mezőnynek, ám nem elsősorban erről, sokkal inkább kulturált, gólerős játékáról híres.  A lendületes támadásokban főszereplő Tóh-Grünfelder Alexandra és Kaló Zsófia.  A két kiváló sportoló belső posztokon mozogva fazont,  dinamikát ad együttesének, mely döntően meghatározza a dél-magyarországi gárda játékát.  Az irányításban és átlövésben is remeklő sportolók honlapunknak nyilatkoztak csapatunkról, a mérkőzésről és jövőbeli terveikről.

Bővebben...:

Események

 

 

 

Go to top